fit-cun

Hai, Assalamualaikum

Nama saya Aishah. Sudah 5 tahun saya membantu wanita berusia 30 tahun ke atas untuk mencapai impian kesihatan mereka melalui tulisan saya mengenai jurnal kesihatan peribadi saya, dan sokongan nutrisi.

Apakah impian kesihatan anda?

  • Turunkan berat badan?
  • Naikkan berat badan?
  • Kehamilan yang sihat?
  • Nak menambahkan tenaga?
  • Mengawal / Mencegah kondisi kesihatan seperti diabetes, darah tinggi dan kolesterol?

Post- post terkini :



Kesihatan Mental : 5 Sebab Diet Rendah Karbohidrat Sangat Berkesan
10 Oktober setiap tahun merupakan "Hari Kesihatan Mental Sedunia", dan saya nak dedikasi kan post ini kepada satu- satu nya[...]
5 tips mudah untuk Healthy Low Carb Grocery Shopping
I realised it all started with your grocery list.. Especially kalau yang keluarga kecil. Imagine satu pack maggi akan beri[...]
Macamana saya stay bawah 20g karbohidrat seharian
Sebenarnya dalam kebanyakan makanan kita ada karbohidrat. Masa mula2 nak buat low carb diet, saya buntu habis nak makan apa.[...]
Saya cuba Diet Ketogenik & Intermittent Fasting selama 180 hari, dan ini yang terjadi..
Sejak tahun 2017, saya mula membaca mengenai Diet Rendah Karbohidrat & Tinggi Lemak. Asalnya saya menyertai satu seminar yang dianjurkan[...]
Roti Keto Almond
Dah 2 kali saya buat, so far resipi paling senang nak buat (sebab tak payah asingkan kuning telur & putih[...]
8 Cara Untuk Kembali Ke Pangkal Jalan Selepas Cuti Raya
Terlebih makan memang menjadi kebiasaan sepanjang musim perayaan. Mana taknya, setelah sebulan berpuasa, tiba- tiba perut dikejutkan dengan pelbagai jenis[...]
Kenapa Kira Kalori Sahaja Tak Berkesan?
Harini saya nak fokus kepada satu benda yang sering diperkatakan orangtentang cara paling baik nak turunkan berat badan.  "Mengira kalori".[...]
4 Rules nak jadikan Sarapan Tempatan lebih Sihat
Setiap pagi kita akan rasa lapar. Itu normal. Kalau kita pergi kedai makan tempatan, kita akan dihidangkan dengan pelbagai aneka[...]
Aishah Amin
Coach Fit & Cun

Mengenai Penulis

Saya Aishah Amin. Saya sangat pentingkan kesihatan saya serta keluarga saya. Saya juga ingin membantu lebih ramai wanita- wanita seperti saya mendapat tubuh idaman, kulit yang polos cantik serta tenaga yang aktif.

Program Fit&Cun ini saya reka khas untuk wanita- wanita yang sangat sibuk tapi masih mahu menjaga kesihatan dan kecantikan. Ia dijalankan secara ONLINE dan semua resources milik saya akan menjadi milik anda, bila- bila mana anda perlukannya!

“Saya lebih faham tentang konsep pemakanan eat clean dan workout. Kalau kita bersenam sahaja tanpa mengawal apa yang kita makan, memang tidak akan berjaya, begitu juga sebaliknya.”

Jamie Azma, 39
Jane Smith

​Sekarang ni macam-macam program kesihatan yang dianjurkan baik dari kerajaan, sektor swasta ataupun NGO. Saya pilih kumpulan sokongan yang paling mudah - iaitu menyertai Program Fit & Cun dibawah kelolaan Aishah Amin. Kami diberikan coaching tentang detoks, pemilihan makanan utk eat clean, senaman dan info2 kesihatan. Ada group support ni la yg buat kita bersemangat & konsisten!

Nur Sumiyah, 29
Shane Melaugh